Saveti za negu

Zašto obožavam hijaluronsku kiselinu?

 

 

Često me pitaju kada treba da se krene sa Anti Age negom, da li su godine presudne ili da li koristeći kreme protiv bora navikavamo našu kožu na hemijske supstance. Jedan od profesora na fakultetu, je rekla da Anti Age nega kreće u prenatalom periodu. Još uvek pamtim tu rečenicu. Nega ne podrazumeva samo borbu protiv bora kozmetikom, već i prilagođavanje ishrane, adekvatan unos tečnosti, izbegavanje nekih namirnica. Godine nisu presudne, naravno, ali stanje vaše kože jeste. Smatram da je magična brojka, ako je već tražimo, 25 godina. 

 

 

Zašto nastaju bore?

 

Kako se broj godina povećava, količina supstanci koje održavaju kožu sjajnom, počinje da se smanjuje. Supstance lepog izgleda su kolagen, elastin i hijaluronska kiselina. Pravilan raspored slojeva kože, bogatih kolagenom i elastinom, koji su gradivni elementi strukture kože, čine da ten bude ujednačen a koža blistava. Blistava koža ide uz puno smeha, uz velika očekivanja i maštanja, uz kretke noći i duge razgovore. Vreme teče, učimo nove stvari, volimo drugačija mesta, jutra postaju bitnija. Sa nama i naša koža se menja. Moramo je voleti…

Tokom vremena, unutrašnji procesi u kombinaciji sa oksidativnim stresom koji izazivaju spoljašnji faktori, kao što je izlaganje suncu, zagađenja, nepravilna ishrana počinju da utiču na to kako naša koža izgleda. Godišnje smanjenje količine kolagena u koži od 1% i poremećaj organizacije slojeva kože uzrok su gubitna čvrstine kože i pojave finih linija i bora. 

Drugi ključni faktor u nastanku finih linija i bora je smanjenje sinteze hijaluronske kiseline. Ova supstanca daje koži sjajan i blistav izgled. Opadanje količina hijaluronske kiseline uzrok je gubitka zategnutosti kože.

 

 

Šta je hijaluronska kiselina i zašto je volim?

 

Deo moje večernje rutine od pre par meseci je i Eucerin Hyaluron Filler noćna krema. Moja kaže je voli.

Hijaluronska kiselina je suštinski važan, sastavni deo strukture kože. Pruža joj hidrataciju, elastičnost i tonus. Ima sposobnost da vezuje vodu i zadrži je u dubokim slojevima kože. Vremenom, kapaciteti kože za proizvodnju hijaluronske kiseline opadaju. Eucerin krema bogata je molekulima hijaluronske kiseline velike i male molekulske mase. Hijaluronska kiselina dugog lanca tj. velike molekulske mase deluje u površinskom sloju kože na mestu nastanka finih linija i bora, i popunjava ih. Hijaluronska kiselina kratkog lanca tj. male molekulske mase prodire dublje u slojeve epiderma gde se stvaraju dublje bore, vremenom, vidljivost bora se smanjuje. Efekat: BEZ BORA, uz adekvatnu hidrataciju.

 

Šta još Eucerin Hyaluron Filler noćna kremu čini sjajnom?

 

Sadrži bioaktivni saponin, koji stimuliše proizvodnju prirodne hijaluronske kiseline u koži. Hijaluronska kiselina proizvedena u ćelijama kože je potentnija i duže aktivna od aplikovane.

Sadrži i dekspantenol, koji stimuliše hidrataciju i obnavljanje kože.

 

 

Danijela

5 thoughts on “Zašto obožavam hijaluronsku kiselinu?

  1. I ja koristim Eucerin, ali, Elasticity + Filer. Šta da kažem? Odlična je, kupujem je na akcijskim danima, moja koža je elastična, a izgled blistav. Preporučujem….

  2. Danas kupih moju EUCERIN elasticity+filer, na akciji u Lilly drogeriji, i dobih na poklon divan neseser pun Eucerina testera. Za sve si ti “kriva”. Volim EUCERIN jer je pun iznenađenja.

  3. Ovo je post za svakog ko se dvoumi ” kupiti ili ne”. Kupiti, svakako, jer preporučuje osoba koja je expert za sve što je odlično iz ove oblasti. Sve je studiozno, nepretenciozno i sa puno ljubavi rečeno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *