Saveti za negu

Eucerin AQUAporin Active krema, deo moje svakodnevne nege

 

Kako započeti ovaj post… Teško je pisati o stvarima koje vam se dosta, baš dosta dopadaju. Želja da se prenese utisak je velika, želja da se prenese pravi utisak je baš velika.

Smatram da žena postaje uspešna onog trenutka kada otkrije idealnu kremu za svoju kožu lica.

Radila sam dve godine u apoteci, i svaku svoju preporuku pacijentu, što se kozmetike tiče, sam otpočinjala prethodnom rečenicom.

Stalno čujemo da je neophodno hidrirati kožu. Da li znaš šta to znači?

Hidirana – negova koža je blistava, nežna, glatka sa manje vidljivim borama. Kada je narušena barijerna funkcija kože pod uticajem različitih faktora, koža gubi svoju vlažnost i postaje dehidrirana. Dehidrirana koža nema sjaj, javlja se osećaj zategnutosti, koža deluje beživotno. Znaci starenja su izraženiji a šminka koja se nanosi na dehidriranu kožu ne daje ujednačen ten.

Ja imam suvi tip kože. Većina hidrantnih krema koje sam ranije koristila su mi davale prividan osćej hidratacije, mehanizmom da stvaraju lagani film na površini kože koji sprečava odavanje vlage iz slojeva kože. Po ovom mehanizmu funkcioniše i svima poznati glicerin. To nije loše, ali nije dovoljno. Dugotrajna, pravilna hidratacija je ključ! Koža se sastoji iz većeg broja slojeva, i svaki od slojeva ima svoju funkciju i različite osobine.

Nakon dugotrajne, mogu reći i iscrpne potrage farmaceut u apoteci mi je preporučio Eucerin AQUAporin Active kremu. I sada se sećam te devojke. Hvala! Posvećano Eucerin koristim osam godina. Najveći kompliment koji mogu da dobijem je „ Koju kremu koristiš? Koža lica ti je baš lepa.“

Eucerin AQUAporin Active krema je divna. Nežna. Baršunasta. Božanstvena. A takva je i koža nakon nanošenja kreme. Ja je nanosim ujutru, koža je brzo upije, te bez otežavajućih okolnosti mogu da nanesem make up, potpuno sigurna da je na prvom mestu, moja koža hidrirana.

Zašto je ova krema božanstvena? Zbog gliko-glicerola i hijaluronske kiseline.

Gliko-glicerol dokazano stimuliše stvaranje akvaporina u ćelijama kože, i povećava njihov broj. Akvaporini kontrolišu prenos vode u i iz ćelija što ih je više bolje je distribucija vode unutar samih ćelija kože kao i unutar dubljih slojeva kože. Rezultat: Hidrirana koža, čak i najdublji slojevi.

Hijaluronska kiselina (dugog i kratkog lanca) je supstanca koju stvaraju ćelije. Jedna od njenih glavnih funkcija je da održava vlažnost kože, jer gram hijaluronske kiseline može da veže do šest litara vode. Kako starimo, produkcija hijaluronske kiseline opada i bore počinju da se stvaraju i produbljuju. Hijaluronska kiselina smanjuje stvaranje dubokih bora i vidljivost sitnijih finih bora. Idealna supstanca, zar ne? Rezultat: Koža je hidrirana, nema bora.

Klinički i dermatološki je dokazano da Eucerin AQUAporin ACTIVE hidratantne kreme za lice odgovaraju osetljivoj koži, a takođe ne sadrže parfeme ili parabene. Ova rečenica tako ide uz moju profesiju.

 

Ja sam uspešna žena, otkrila sam svoju idealnu kremu. A ti?

S ljubavlju,

 

Danijela

 

4 thoughts on “Eucerin AQUAporin Active krema, deo moje svakodnevne nege

  1. Sredila sam kožu, Eucerin AQUAporin Active kremom za dve nedelje.
    Bila sam sigrna da mi koža blista u novogodišnjoj noći.
    Pozdrav i hvala na preporuci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *